Този документ е написан и се тълкува на английски език. Документът се предоставя на език, различен от английския, само за ваше удобство.

Политика за поверителност на Chatrandom

Последна актуализация: 1 май 2019

Въвеждането

Добре дошли в правилата за конфиденциалност на Cogroup Limited.

Cogroup Limited зачита поверителността ви и се ангажира да защитава вашите лични данни. Тази декларация за поверителност ще ви информира за това как се грижат за вашите лични данни, когато посещавате нашия уебсайт (независимо от къде го посещавате) или използвате нашето мобилно приложение и ви казваме за вашите права за поверителност и как законът ви предпазва.

Тази декларация за поверителност се предоставя в слойни формат, така че можете да щракнете върху до конкретните области, посочени по-долу. Моля, използвайте също речника , за да разберете значението на някои от термините, използвани в тази политика за поверителност.

1. важна информация и кой сме ние

Цел на тази политика за поверителност

Тази политика за поверителност има за цел да ви предостави информация за това как Cogroup Limited събира и обработва вашите лични данни чрез използването на уеб сайта и мобилното приложение на Чатслучаен принцип, включително всички данни, които можете да предоставите, когато се регистрирате или закупите членство.

Chatrandom не е предназначен за деца и ние не събираме съзнателно данни, свързани с деца.

Важно е да прочетете тази политика за поверителност заедно с всяка друга политика за поверителност или политика за добросъвестно обработване, която можем да предоставим в конкретни случаи, когато събираме или обработваме лични данни за вас, така че да сте напълно наясно как и защо използваме вашите Данни. Тази политика за поверителност допълва други известия и правила за поверителност и не е предназначена да ги игнорира.

Контролер

Cogroup Limited е администраторът и отговаря за вашите лични данни (наричани общо "Cogroup Limited", "ние", "ние" или "нашите" в тази политика за поверителност).

Ние сме определили мениджър за поверителност на данните, който е отговорен за надзора на въпроси във връзка с тази политика за поверителност. Ако имате някакви въпроси относно тази политика за поверителност, включително всички искания за упражняване на законните ви права във връзка с ЕИП/Обединеното кралство, моля, свържете се с мениджъра на поверителността на данните, като използвате подробностите, посочени по-долу.

Данни за контакт

Ако имате някакви въпроси относно тази политика за поверителност или нашите практики за поверителност, моля, свържете се с нашия Диспечер за поверителност на данните по следните начини:

Пълно име на юридическото лице: Cogroup Limited

Имейл адрес: [email protected]

Пощенски адрес: офис 3, отдел R, имперски път, Пенгд работи, Уотфорд, Обединено кралство, WD24 4YY

Ако пребивавате в Обединеното кралство, имате право да подадете жалба по всяко време до Службата на комисаря по въпросите на информацията (ICO), надзорния орган на Обединеното кралство за въпроси, свързани със защитата на данните (www.ico.org.uk). Ако пребивавате в ЕИП, имате право по всяко време да подадете жалба до съответния надзорен орган за държавата, в която пребивавате. Вижте http://EC.europa.eu за тези подробности. Ние обаче оценяваме възможността да се справим с вашите притеснения, преди да се приближавате до вашия надзорен орган, така че моля, свържете се с нас на първа инстанция.

Промени в политиката за поверителност и вашето задължение да ни информирате за промените

Ние спазваме нашата политика за поверителност под редовен преглед. Тази версия е актуализирана последно на 1 май 2019. Историческите версии могат да бъдат получени, като се свържете с нас.

Важно е личните данни, които държим за вас, да са точни и актуални. Моля, дръжте ни в течение, ако личните ви данни се променят по време на взаимоотношенията ни с вас.

Линкове на трети страни

Chatrandom може, от време на време, да съдържа връзки към и от уебсайтовете на нашите партньорски мрежи, рекламодатели и филиали. В допълнение, Чатслучаен може да включва връзки към трети страни плъгини и приложения. Щракването върху тези връзки или активирането на тези връзки може да позволи на трети страни да събират или споделят данни за вас. Моля, имайте предвид, че тези уебсайтове и всички услуги, които могат да бъдат достъпни чрез тях, имат свои собствени политики за поверителност и че не приемаме никаква отговорност или отговорност за тези правила или за лични данни, които могат да бъдат събирани чрез тези уебсайтове или услуги, като данни за контакт и местоположение. Моля, проверете тези правила, преди да подадете лични данни на тези уебсайтове или да използвате тези услуги.

2. данните, които събираме за вас

Лични данни или лична информация означава всяка информация за лице, от което може да бъде идентифицирано това лице. Тя не включва данни, когато самоличността е премахната (анонимни данни).

Ние можем да събираме, използваме, съхраняваме и прехвърляме различни видове лични данни за вас, които сме групирали заедно, както следва:

  • Данните за идентичност включват потребителско име или сходен идентификатор и пол.

  • Данните за контакт включват имейл адрес.

  • Финансовите данни включват данни за платежна карта. Ние съхраняваме само много ограничени, ако има такива, финансови данни. В противен случай, всички финансови данни се съхраняват от нашия платежен процесор, SegPay, и вие сте насърчавани да прегледате неговата политика за поверителност, която се намира в https://segpay.com/Consumer-privacy.html, и се свържете segpay директно за отговори на вашите въпроси.

  • Данните за транзакциите включват подробности за плащанията от вас и други подробности за продуктите и услугите, които сте закупили от нас.

  • Техническите данни включват интернет протокол (IP) адрес, вашите данни за вход, тип и версия на браузъра, настройка и местоположение на часовата зона, видове и версии на браузъра, операционна система и платформа, както и други технологии на устройствата, които използвате за достъп до Чатслучаен, включително уеб камера и микрофон.

  • Данните на устройството включват типа мобилно устройство, което използвате, уникален идентификатор на устройството (например IMEI номера на устройството ви, Mac адреса на интерфейса на безжичната мрежа на устройството или мобилния телефонен номер, използван от устройството), мобилната мрежа информация, мобилната ви операционна система, вида на мобилния браузър, който използвате, настройката на часовата зона и IP адреса.

  • Съдържанието съдържа информация, съхранявана на вашия компютър, мобилен телефон или преносимо устройство, включително информация за вход, снимки, видеоклипове или друго цифрово съдържание, поточно или излъчвано на чатслучаен принцип (Моля, помнете, че данните за съдържанието могат да разкриват лични данни и за вас), както и достъп до камерата и микрофона.

  • Данните за профила включват вашето потребителско име и парола, покупките, направени от вас, вашите интереси, предпочитания, обратна връзка и отговори на проучването.

  • Данните за използването включват информация за начина, по който използвате нашия уеб сайт, мобилно приложение, продукти и услуги, включително данни за трафика и други комуникационни данни и ресурсите, до които осъществявате достъп.

  • Данните за вход в Google включват вашия имейл адрес и парола, ако изберете да свържете профила си в Google с нас, за да улесним процеса на създаване и влизане в профила.

  • Данните за маркетинг и комуникации включват вашите предпочитания за получаване на маркетинг от нас и нашите трети страни и вашите предпочитания за комуникация.

  • Данни за местоположението: включва текущото ви местоположение, РАЗКРИТО чрез GPS технология и IP адрес, както и информация за прокси сървъри.

Също така събираме, използваме и споделяме обобщени данни , като например статистически или демографски данни, за всякакви цели. Обобщените данни могат да бъдат извлечени от вашите лични данни, но не се считат за лични данни по закон, тъй като тези данни няма да разкрият пряко или косвено самоличността ви. Например, можем да обобщим вашите данни за използване, за да изчислите процента на потребителите, които имат достъп до конкретна функция "Чатслучайни". Въпреки това, ако комбинираме или свържем обобщени данни с вашите лични данни, така че да могат пряко или косвено да ви идентифицират, ние третираме комбинираните данни като лични данни, които ще бъдат използвани в съответствие с тази политика за поверителност.

Ние не събираме никакви специални категории лични данни за вас (това включва подробности за вашата раса или етническа принадлежност, религиозни или философски убеждения, сексуален живот, сексуална ориентация, политически възгледи, членство в профсъюзи, информация за генетични и биометрични данни), освен ако не го предоставите доброволно. Нито събираме информация за наказателни присъди и престъпления.

Ако не предоставите лични данни

Когато трябва да събираме лични данни по закон или съгласно условията на договор, който имаме с вас, и вие не можете да предоставите тези данни при поискване, може да не успеем да изпълним Договора, който имаме или се опитваме да влезем с вас (например , за да ви предоставим стоки или услуги). В този случай може да се наложи да отменим продукт или услуга, които имате с нас, но ние ще ви уведомим, ако това е случаят по това време.

3. Как се събират вашите лични данни?

Ние използваме различни методи за събиране на данни от и за вас, включително чрез:

  • Директни взаимодействия. Можете да ни дадете данните си за самоличност, контакт, финансова информация и маркетинг и комуникации, като попълните формулярите или като ни свържете по имейл или по друг начин. Това включва личните данни, които предоставяте, когато:

    • закупуване на продукти или услуги;

    • създаване на акаунт на Chatrandom;

    • Използвайте Chatrandom (дори ако не се регистрирате);

    • Изтегляне на мобилното приложение;

    • направи покупка в ап;

    • споделяне на данни чрез функции на социалните медии;

    • поискате маркетинг да ви бъде изпратен;

    • да участвате в конкурс, промоция или анкета;

    • съобщаване за проблем; Или

    • ни даде обратна връзка или се свържете с нас.

  • Автоматизирани технологии или взаимодействия. Докато взаимодействате с Chatrandom, ние автоматично ще събираме технически, устройства, съдържание и данни за използване за вашето оборудване, действия за сърфиране и модели. Ние събираме тези лични данни, като използваме бисквитки, сървърни регистрационни файлове и други подобни технологии. Възможно е също така да получим технически, устройства и данни за използване за вас, ако посещавате други уебсайтове, използващи нашите бисквитки. Моля, вижте нашата политика за бисквитките за повече подробности.

  • Данни за местоположението. Също така използваме GPS технология и вашия IP адрес, за да определим текущото ви местоположение. Някои от нашите услуги, разрешени за местоположение, изискват вашите лични данни, за да работи функцията. Ако желаете да използвате конкретната функция, ще бъдете помолени да дадете съгласието си данните ви да се използват за тази цел. Можете да оттеглите съгласието си по всяко време, като забраните данните за местоположението в настройките си.

  • Трети страни или публично достъпни източници. Ние ще получим лични данни за вас от различни трети страни, както е посочено по-долу:

    • Технически данни от следните страни:

      • доставчици на анализи като Google, базиран извън ЕС; И

      • търсещи информация, като например Google, базиран извън ЕС.

    • Данни за контакт, финансова и транзакция от доставчици на услуги за техническо обслужване, плащане и доставка като Segpay, БАЗИРАН извън ЕС. Ние няма да съхраняваме или събираме данните за вашата платежна карта. Тази информация се предоставя директно на нашите преработватели на плащания от трети страни, чието използване на вашите лични данни се урежда от тяхната политика за поверителност. Тези платежни процесори се придържат към стандартите, определени от PCI-DSS, управлявани от Съвета по стандартизация на PCI.

    • Данни за идентичност, контакт и профил от Google, базиран извън ЕС, ако изберете да се регистрирате и да влизате с помощта на профила си в Google.

4. Как използваме вашите лични данни

Ние ще използваме личните ви данни само когато законът ни позволява. Най-често ние ще използваме вашите лични данни при следните обстоятелства:

  • Когато сте се съгласили преди обработването.

  • Когато трябва да изпълним Договора, който сме на път да влезем или сме сключили с вас.

  • Когато това е необходимо за нашите законни интереси (или тези на трета страна) и вашите интереси и основни права не са в замяна на тези интереси.

  • Когато трябва да спазим законово или регулаторно задължение.

Вижте речника , за да научите повече за типовете законни основания, на които ще разчитаме, за да обработваме вашите лични данни.

Ще ви изпращаме само директни маркетингови съобщения по имейл или текст, ако имаме вашето съгласие. Имате право да оттеглите това съгласие по всяко време, като се свържете с нас.

Ще получим изричното ви съгласие, преди да споделим вашите лични данни с трети лица за маркетингови цели.

Цели, за които ще използваме вашите лични данни

Ние сме изложени по-долу, в табличен формат, описание на всички начини, по които планираме да използваме вашите лични данни, и кои от правните основания, на които разчитаме, да го направят. Също така сме идентифицирали какви са нашите законни интереси, когато е уместно.

Имайте предвид, че може да обработваме вашите лични данни за повече от едно законосъобразно основание в зависимост от конкретната цел, за която използваме вашите данни. Моля, свържете се с нас, ако имате нужда от подробности относно специфичното правно основание, на което разчитаме да обработваме вашите лични данни, когато в таблицата по-долу са посочени повече от едно основание.

Цел/дейност

Тип данни

Законосъобразно основание за обработка, включително основание за законен интерес

За да ви регистрирам като нов член

(а) идентичност

(б) контакт

Изпълнение на договор с вас

За да инсталирате мобилното приложение и да ви регистрирам като нов потребител на приложение

(а) идентичност

(б) контакт

(в) устройство

Вашето съгласие

За да обработим и доставим вашата поръчка, включително:

(а) управление на плащания, такси и такси

(б) събиране и възстановяване на пари, дължими към нас

(а) идентичност

(б) контакт

(в) финансови

(г) сделка

(д) устройство

(е) маркетинг и комуникации

(а) вашето съгласие

(б) изпълнение на договор с вас

(в) необходими за нашите законни интереси (за възстановяване на дългове, дължими на нас)

За да управляваме взаимоотношенията си с вас, които ще включват:

(а) уведомяване за промени в нашите условия или политика за поверителност

(б) комуникирате с вас

(в) да ви помоля да оставите рецензия или да направите анкета

(а) идентичност

(б) контакт

(в) профил

(г) маркетинг и комуникации

(а) вашето съгласие

(б) изпълнение на договор с вас

(в) необходимо за спазване на законово задължение

(г) необходими за нашите законни интереси (за да поддържаме архивите си актуализирани и да изучаваме начина, по който клиентите използват нашите продукти/услуги)

За да ви даде възможност да участвате в интерактивни функции на Chatrandom, включително разрешаване на видео чат на живо

(а) идентичност

(б) технически

(в) устройство

(г) съдържание

(д) профил

(е) използване

(ж) маркетинг и комуникации

(з) местонахождение

(а) вашето съгласие

(б) изпълнение на договор с вас

(в) необходими за нашите законни интереси (да ви предложим продукти и услуги)

За да ви даде възможност да участвате в лотария, конкурс или да завършите анкета

(а) идентичност

(б) контакт

(в) устройство

(г) профил

(д) използване

(е) маркетинг и комуникации

(а) вашето съгласие

(б) изпълнение на договор с вас

(в) необходими за нашите законни интереси (да изучаваме как клиентите използват нашите продукти/услуги, да ги развиваме и развиваме бизнеса си)

Да администрираме и защитаваме нашия бизнес и Чатслучаен (включително сигурност, измама, отстраняване на неизправности/техническа поддръжка, анализ на данни, тестване, поддръжка на системата, поддръжка, отчитане и хостинг на данни)

(а) идентичност

(б) контакт

(в) технически

(г) устройство

(а) необходими за нашите законни интереси (за осъществяване на нашия бизнес, предоставяне на администрация и ИТ услуги, сигурност на мрежата, за предотвратяване на измами и в контекста на бизнес реорганизация или групово преструктуриране)

(б) необходимо за спазване на законово задължение

За да ви предоставим съответното съдържание

(а) идентичност

(б) контакт

(в) технически

(г) устройство

(д) съдържание

(е) профил

(ж) използване

(з) местонахождение

(а) вашето съгласие

(б) необходими за нашите законни интереси (да изучаваме как клиентите използват нашите продукти/услуги, и да ги развиваме, да отглеждаме нашия бизнес)

За да използвате анализ на данни, за да подобрим нашия уеб сайт, мобилно приложение, продукти/услуги, маркетинг, взаимоотношения с клиенти и изживявания

(а) технически

(б) устройство

(в) използване

(г) местонахождение

(а) вашето съгласие

(б) необходими за нашите законни интереси (за да определим типовете клиенти за нашите продукти и услуги, за да държим Chatrandom актуализиран и релевантен, да развием нашия бизнес и да информираме нашата маркетингова стратегия)

За да ви предложим предложения и препоръки за стоки или услуги, които може да представляват интерес за вас

(а) идентичност

(б) контакт

(в) технически

(г) устройство

(д) съдържание

(е) използване

(з) маркетинг и комуникации

(а) вашето съгласие

(б) необходими за нашите законни интереси (да развиваме нашите продукти/услуги и да развиваме нашия бизнес)

За да улесните създаването на акаунт и процеса на влизане, ако изберете да се регистрирате или да влезете в Чатслучаен с помощта на профила си в Google

(а) данни за вход в Google

(а) изпълнение на договор с вас

(б) вашето съгласие

Маркетинг

Ние се стремим да ви предоставим избор относно определени употреби на лични данни, особено около маркетинга и рекламирането. Ние сме установили следните механизми за контрол на личните данни:

Промоционални оферти от нас

Може да използваме вашата самоличност, контакт, технически, устройство, използване и данни за профила, за да създаваме изглед на това, което смятаме, че може да искате или трябва, или това, което може да ви заинтересува. Така решаваме кои продукти, услуги и оферти може да са от значение за вас (наричаме този маркетинг).

Ще получавате маркетингови съобщения от нас, ако сте поискали информация от нас или сте закупили стоки или услуги от нас и не сте се отказали от получаването на този маркетинг.

Маркетинг на трети страни

Ще получим изричното ви съгласие, преди да споделим вашите лични данни с трети лица за маркетингови цели.

Отказване

Можете да поискате от нас или от трети лица да спрем да ви изпращаме маркетингови съобщения по всяко време, като влезете в чата и проверявате или непроверявате съответните полета, за да коригирате маркетинговите си предпочитания, като следвате връзките за отказване на всички маркетингови съобщения, изпратени до вас, или чрез свържете се с нас по всяко време.

Когато се отпишете от получаването на тези маркетингови съобщения, това няма да се отнася за лични данни, които ни се предоставят в резултат на покупка на продукт или услуга, опит с продукт или услуга или други транзакции.

Бисквитки

Можете да настроите браузъра си да отказва всички или някои бисквитки на браузъра или да ви предупреждава, когато уебсайтовете определят или имат достъп до бисквитки. Ако забраните или откажете бисквитките, моля, имайте предвид, че някои части на този уебсайт може да станат недостъпни или да не функционират правилно. За повече информация относно бисквитките, които използваме, моля, вижте правилата за бисквитките.

Промяна на предназначението

Ние ще използваме вашите лични данни само за целите, за които сме го събрали, освен ако разумно считаме, че трябва да го използваме по друга причина и тази причина е съвместима с първоначалната цел. Ако искате да получите обяснение за това как обработването за новата цел е съвместимо с първоначалната цел, моля, свържете се с нас.

Ако трябва да използваме вашите лични данни за несвързана цел, ние ще ви уведомим и ще обясним правното основание, което ни позволява да го направим.

Моля, имайте предвид, че ние можем да обработваме вашите лични данни без ваше знание или съгласие, в съответствие с горепосочените правила, когато това се изисква или е разрешено от закона.

5. оповестяване на вашите лични данни

Може да споделим вашите лични данни със страните, посочени по-долу, за целите, посочени в таблицата (цели, за които ще използваме вашите лични данни) по-горе.

  • Външни трети страни, както е посочено в речника.

  • Трети страни, на които можем да изберем да продаваме, прехвърляме или обединим части от нашия бизнес или нашите активи. Алтернативно, може да се стремим да придобием други бизнеси или да се обединим с тях. Ако промените се случват на нашия бизнес, новите собственици могат да използват вашите лични данни по същия начин, както е посочено в тази политика за поверителност.

Изискваме от всички трети страни да зачитат сигурността на вашите лични данни и да го третират в съответствие със закона. Ние не позволяваме на нашите доставчици на услуги трети страни да използват вашите лични данни за свои собствени цели и само им позволяваме да обработват вашите лични данни за определени цели и в съответствие с нашите инструкции.

6. международни трансфери

Ние можем да обработваме, съхраняваме и прехвърляме личните данни, които събираме, в и към държава извън собствената ви, с различни закони за поверителност, които могат или не могат да бъдат толкова изчерпателни, колкото вашите собствени. Когато правим това и когато ние сме задължени съгласно местното законодателство, ние ще поставим подходящи механизми, за да гарантираме, че вашите лични данни получават адекватно ниво на защита, когато се обработват.

Ако се намирате в Европейското икономическо пространство (ЕИП) или Обединено кралство (UK), вашите лични данни могат да бъдат обработвани извън ЕИП или Обединеното кралство, включително, например, в Съединените щати, така че обработването на вашите лични данни ще включва трансфер на данни извън ЕИП или Обединеното кралство.

Всеки път, когато прехвърляме вашите лични данни извън ЕИП или Обединеното кралство, ние гарантираме подобна степен на защита, която да му бъде предоставена, като се гарантира, че се прилага поне една от следните гаранции:

Моля, свържете се с нас, ако искате допълнителна информация за специфичния механизъм, използван от нас при прехвърлянето на вашите лични данни извън ЕИП или Обединеното кралство.

7. сигурност на данните

Цялата информация, която ни предоставяте, се съхранява на нашите защитени сървъри. Всички платежни транзакции, извършвани от нашия избран доставчик трета страна на услуги за обработка на плащания, ще бъдат криптирани с помощта на технологията на слоя със защитени сокети. Когато сме ви дали (или където сте избрали) парола, която ви позволява достъп до определени части на Chatrandom, вие сте отговорни за запазването на поверителността на тази парола. Молим ви да не споделяте парола с никого.

След като получим информацията ви, ще използваме стриктни процедури и функции за сигурност, за да предотвратим случайното загуба, използване или достъп на вашите лични данни по неразрешен начин.

Ние ще събираме и съхраняваме лични данни на вашето мобилно или преносимо устройство, като използваме кешове на данни за приложения и уеб хранилище на браузъра (включително HTML5) и други технологии.

Някои услуги включват социални мрежи, чат, коментари или времеви функции. Уверете се, че когато използвате тези функции, не подавате никакви лични данни, които не искате да се виждат, събират или използват от други потребители.

Ние сме поставили процедури за справяне с предполагаеми нарушения на личните данни и ще ви уведомим и всеки приложим регулатор на нарушението, когато ние сме задължени по закон да го направим.

8. запазване на данни

За колко време ще използвате личните ми данни?

Ще съхраняваме вашите лични данни само толкова дълго, колкото е разумно необходимо, за да изпълним целите, за които сме я събрали, включително за целите на удовлетворяване на законови, подзаконови, данъчни, счетоводни или отчетни изисквания. Ние можем да запазим вашите лични данни за по-дълъг период от време в случай на оплакване или ако основателно считаме, че има перспектива за съдебни спорове по отношение на взаимоотношенията ни с вас.

За да определим подходящия период на съхранение на лични данни, ние считаме, че размерът, характерът и чувствителността на личните данни, потенциалният риск от увреждане от неразрешено използване или разкриване на вашите лични данни, целите, за които обработваме вашите лични данни и дали можем да постигнем тези цели чрез други средства и приложимите законови, подзаконови, данъчни, счетоводни или други изисквания.

По закон трябва да запазим основна информация за нашите клиенти (включително данни за контакт, идентичност, финансова и транзакция) в продължение на седем години, след като престанат да бъдат клиенти за данъчни цели.

В някои случаи можете да поискате от нас да изтрием вашите данни: вижте достъп и коригиране на вашите лични данни и вашите юридически права от ЕАОС/UK по-долу за повече информация.

При някои обстоятелства ние ще анонимизираме личните ви данни (така че да не може повече да бъде асоцииран с вас) за научни изследвания или статистически цели, в който случай можем да използваме тази информация за неопределено време без допълнително предизвестие до вас.

9. достъп и коригиране на вашите лични данни

Можете да осъществявате достъп, да преглеждате и да променяте личните си данни, като влезете и посетите страницата на профила си в профила.

Можете също така да ни изпратите имейл в [email protected] , за да поискате достъп, коригиране или изтриване на всички лични данни, които сте ни предоставили. Не можем да изтрием личните ви данни, освен чрез изтриване на потребителския ви акаунт. Може да не направим искане за промяна на информацията, ако считаме, че промяната би нарушила закон или законово изискване, или ще повлияе отрицателно на точността на информацията.

Ако изтриете вашите потребителски приноси от Чатслучайни, копията на вашите потребителски приноси може да останат видими в кеширани и архивирани страници или може да са копирани или съхранени от други потребители на Чатслучайни.

Потребителите в Калифорния, Канада, ЕИП и Обединеното кралство могат да имат допълнителни права и избори за лична информация. Моля, вижте по-долу за повече информация.

правила за 10.Do не се проследяват

Не Проследявайте ("DNT") е предпочитание за поверителност, което можете да зададете във вашия браузър. DNT е начин да информирате уеб сайтове и услуги, че не искате определена информация за посещенията на уеб страницата ви, събрани във времето и в уебсайтовете или онлайн услугите. Ние се ангажираме да ви предоставим смислени избори за информацията, която събираме, и затова ви предоставяме възможността да се отпишете. Но ние не разпознаваме или реагираме на всички DNT сигнали, тъй като интернет индустрията работи за дефиниране точно какво означава DNT, какво означава да се съобразят с DNT, и общ подход за отговор на DNT. За повече информация посетете www.allaboutdnt.com.

11. вашите права за поверителност в Калифорния

Ако сте жител на Калифорния, Законът в Калифорния може да ви предостави допълнителни права относно използването на вашата лична информация. Калифорнийски граждански кодекс, раздел 1798,83, известен също като закона "Заблестете светлината", позволява на нашите потребители, които са жителите на Калифорния да поискат и да получат от нас, веднъж годишно и безплатно, информация за категориите лични данни (ако има такива), които сме разкрили на трети страни за целите на директния маркетинг и наименованието и адресите на всички трети страни, с които сме споделили лични данни в непосредствено предшестващата календарна година. Ако сте жител на Калифорния и искате да направите такова искане, моля, изпратете искането си в писмен вид, като използвате информацията за контакт, предоставена по-горе.

12. вашите канадски права за поверителност

Ние спазваме Канадските федерални и провинциални закони и наредби за поверителност, включително Закона за защита на личните данни и електронните документи.

Ние ще използваме вашата лична информация само за желаните цели и както е описано в тази политика, освен ако не сме получили вашето съгласие да я използваме за други цели.

Жителите на Канада са уведомени, че личните данни, които те ни предоставят, се съхраняват в нашите бази данни извън Канада и могат да бъдат обект на разкриване на упълномощени правоприлагащи или правителствени агенции в отговор на законното търсене съгласно законите на тази страна.

Можете да оттеглите съгласието си за събиране, използване или разкриване на лични данни, при спазване на правни и договорни ограничения.

Имате право да се оплаквате от практиките ни за обработка на лични данни.

Ако трябва да се свържете с нас относно вашите лични данни или да вярвате, че сме нарушили вашите права за поверителност, моля свържете се с нас на адрес [email protected]. Можете да посетите www.priv.gc.ca за повече информация относно вашите права за поверителност.

13. вашите законни права в ЕИП/Обединеното кралство

Ако пребивавате в ЕИП или Обединеното кралство, при определени обстоятелства имате права съгласно законите за защита на данните във връзка с вашите лични данни. Моля, кликнете върху връзките по-долу, за да научите повече за тези права:

  • Поискайте достъп до вашите лични данни.

  • Поискайте корекция на вашите лични данни.

  • Поискайте изтриване на личните ви данни.

  • Възразите срещу обработването на вашите лични данни.

  • Поискайте ограничаване на обработването на вашите лични данни.

  • Поискайте трансфер на вашите лични данни.

  • Право на оттегляне на съгласието.

Също така имате право да поискате от нас да не продължаваме да обработваме вашите лични данни за маркетингови цели.

Ако желаете да упражните някое от правата, посочени по-горе, моля, свържете се с нас.

Обикновено не се изисква такса

Няма да плащате такса за достъп до вашите лични данни (или да упражните някое от другите права). Може обаче да начислим разумна такса, ако искането ви е очевидно неоснователно, повтарящо се или прекомерно. Алтернативно, можем да откажем да спазим вашето искане при тези обстоятелства.

Това, от което може да се нуждаем от вас

Може да се наложи да поискаме конкретна информация от вас, за да ни помогнете да потвърдим самоличността ви и да гарантираме правото ви на достъп до вашите лични данни (или да упражните някое от другите ви права). Това е мярка за сигурност, за да се гарантира, че личните данни не се разкриват на никое лице, което няма право да го получава. Може също да се свържем с вас, за да ви помолим за допълнителна информация във връзка с вашето искане за ускоряване на нашия отговор.

Срок за отговаряне

Опитваме се да отговорим на всички законни искания в рамките на един месец. Понякога може да ни отнеме повече от месец, ако искането ви е особено сложно или сте направили редица искания. В този случай, ние ще ви уведомим и да ви актуализира.

14. терминологичен речник

Законна основа

Съгласие означава обработване на вашите лични данни, когато сте изразили съгласието си с изявление или ясно включване в обработката за конкретна цел. Съгласието ще бъде валидно само ако е свободно дадено, специфично, информирано и недвусмислено указание за това, което искате. Можете да оттеглите съгласието си по всяко време, като се свържете с нас.

Легитимен интерес означава интересът на нашия бизнес за провеждане и управление на нашия бизнес, за да можем да ви осигурим най-добрата услуга/продукт и най-доброто и най-сигурното преживяване. Ние гарантираме, че ще разгледаме и балансиваме всяко потенциално въздействие върху вас (както положителни, така и отрицателни) и вашите права, преди да обработим Вашите лични данни за нашите законни интереси. Ние не използваме вашите лични данни за дейности, при които интересите ни са засегнати от въздействието върху вас (освен ако не разполагаме с вашето съгласие или по друг начин се изисква или разрешава от закона). Можете да получите допълнителна информация за това как оценяваме нашите легитимни интереси срещу всяко потенциално въздействие върху вас по отношение на конкретни дейности, като се свържете с нас.

Изпълнение на договор означава обработване на вашите данни, когато това е необходимо за изпълнението на договор, по който сте страна, или за да предприемете стъпки по Ваше искане, преди да влезете в такъв договор.

Спазването на законово задължение означава обработване на вашите лични данни, когато това е необходимо за спазване на законово задължение, на което сме подчинени.

Трети страни

Външни трети страни

  • Съответствие със законите. Ние можем да разкриваме Вашата информация, когато ние сме законово задължени да го направим, за да спазим приложимото право, правителствени искания, съдебно производство, съдебна заповед или съдебен процес, като например в отговор на съдебна заповед или призовка (включително в отговор на публични националните органи по сигурността или правоприлагането).

  • Жизненоважни интереси и законни права. Може да разкриваме Вашата информация, когато считаме, че е необходимо да разследваме, предотвратим или да действаме по отношение на потенциални нарушения на нашите политики, предполагаеми измами, ситуации, включващи потенциални заплахи за безопасността на всяко лице и незаконни дейности, или като доказателство в съдебния процес, в който сме въвлечени.

  • Доставчици , консултанти и други доставчици на услуги от трети страни. Може да споделяме вашите данни с доставчици трети страни, доставчици на услуги, изпълнители или агенти, които извършват услуги за нас или от наше име и изискват достъп до тази информация, за да вършат тази работа. Примерите включват: обработка на плащания, анализ на данни, изпращане на имейл, хостинг услуги, обслужване на клиенти и маркетингови усилия. Може да позволим на избрани трети страни да използват технологията за проследяване на уебсайта, което ще им позволи да събират данни за това как взаимодействате с уебсайта с течение на времето. Тази информация може да се използва, наред с други неща, за анализиране и проследяване на данни, определяне на популярността на определено съдържание и по-добро разбиране на онлайн активността. Например използваме Google Analytics, за да ни помогнат да разберем как нашите клиенти използват уебсайта (можете да прочетете повече за това как Google използва вашите лични данни тук: Hhttps://www.google.com/int’l/en/policies/privacy/). Можете също да използвате Google анализ тук: https://tools.google.com/dlpage/gaoptout.

Вашите правни права в ЕИП/Обединеното кралство

Имате право да:

Поискате достъп до вашите лични данни (известен като "искане за достъп на субекта на данни"). Това ви позволява да получите копие от личните данни, които държим за вас, и да проверите дали ние го обработваме законосъобразно.

Поискате корекция на личните данни, които държим за вас. Това ви позволява да разполагате с непълни или неточни данни, които държим за вас, но може да се наложи да потвърдим точността на новите данни, които ни предоставяте.

Поискате изтриване на вашите лични данни. Това ви позволява да поискате от нас да изтрием или премахнем личните данни, когато няма основателна причина да продължим да го обработваме. Също така имате право да поискате от нас да изтрием или премахнем вашите лични данни, когато успешно сте упражнили правото си да възразите срещу обработването (вж. по-долу), където може да сме преработили неправомерно вашата информация, или когато е необходимо да изтрием личните ви данни, за да съответствие с местното законодателство. Имайте предвид обаче, че може да не сме винаги в състояние да спазим вашето искане за заличаване по конкретни правни причини, които ще ви бъдат съобщени, ако е приложимо, по време на вашето искане.

Възразите срещу обработването на вашите лични данни, когато разчитаме на законен интерес (или на трета страна) и има нещо в конкретната ви ситуация, което ви кара да възразите срещу обработването на това място, тъй като смятате, че то влияе върху вашата основните права и свободи. Също така имате право да възразите, когато обработваме вашите лични данни за целите на директния маркетинг. В някои случаи може да докажем, че имаме убедителни законни основания да обработваме вашата информация, която отменя вашите права и свободи.

Искане за ограничаване на обработването на вашите лични данни. Това ви позволява да поискате от нас да спрем обработката на вашите лични данни в следните сценарии:

  • Ако искате да установим точността на данните;

  • Когато използването на данните е незаконно, но не искате да го изтрием;

  • Когато имате нужда от нас, за да задържим данните, дори ако вече не го изискваме, тъй като ви е необходима за установяване, упражняване или защита на правни претенции; Или

  • Възразили сте срещу използването на вашите данни, но трябва да проверим дали имаме императивни законни основания да го използваме.

Да поискате предаването на вашите лични данни на вас или на трета страна. Ние ще ви предоставим или трета страна, която сте избрали, вашите лични данни в структуриран, често използван, машинно четим формат. Имайте предвид, че това право се прилага само за автоматизирана информация, която първоначално сте предоставили съгласие да използваме, или където сме използвали информацията, за да изпълним договор с вас.

Оттегляне на съгласие по всяко време , когато разчитаме на съгласие за обработка на вашите лични данни. Това обаче няма да засегне законосъобразността на извършената обработка, преди да оттеглите вашето съгласие. Ако оттеглите съгласието си, може да не сме в състояние да ви предоставим определени продукти или услуги. Ние ще ви информираме, ако случаят е такъв в момента, в който оттеглите вашето съгласие.